Sunday, April 12, 2015

Sociālisma idejas dzīvo un uzvar ­ – visā Tīnūžu šoseja 9 mājā

Tā domā, iespējams, vadošākais un progresīvākais demagogs pārvaldnieku vidū SIA RBSSKALS Serviss.  Apsaimniekošanas līgumā (kura autors ir kāda anonīma persona, nevis SIA RBSSKALS Serviss) ne tikai ir norādīta kļūdaina dzīvojamo telpu kopējā platība, bet nav norādīta arī apsaimniekotā kvadratūra – piemēram, kāda ir koplietošanas telpu platība, tīrāmo ietvju, pļaujamā zāliena platība u.c. Šo sadalījumu pieprasa norādīt MK noteikumi Nr. 1014, uz kuriem mīl atsaukties labās prakses piekopējs SIA RBSSKALS serviss, kad viņiem tas šķiet izdevīgi. Ar PTAC starpniecību atbildot uz mūsu vienkāršo jautājumu, ko tad šis apsaimniekotājs īsti apsaimnieko, SIA RBSSKALS Serviss lepni paziņo, ka apsaimnieko VISU dzīvojamo māju Tīnūžu šosejā 9:

  „.. pārvaldnieks pārvalda un apsaimnieko visu dzīvojamo māju Tīnūžu šosejā 9 un tai piegulošo zemes gabalu, tādējādi atsauce, kādu kvadratūru apsaimnieko un pārvalda pārvaldnieks, kā arī par neskaidriem līguma nosacījumiem nav pamatota.”  


Tā kā privātpersonu dzīvokļi ir privātīpašums, nevis sociālistiskās valsts īpašums, tad SIA RBSSKALS Serviss atbildi laikam vajadzētu dēvēt par neveiklu sociālisma atraugu, jo SIA RBSSKALS Serviss nav nekādu pilnvaru vai likumisku tiesību pārvaldīt atsevišķā īpašumā esošu īpašumu.  Dzīvokļa īpašuma likums skaidri nodala atsevišķā un kopīpašumā esošu īpašumu. Pēdējo drīkst pārvaldīt dzīvokļu īpašnieku iecelts pārvaldnieks.

Bet mūs jo īpaši interesē, ko no mājas kopīpašumā esošā īpašuma apsaimnieko SIA RBSSKALSA Serviss. Piemēram, vai SIA RBSSKALS apsaimnieko svarīgu kopīpašuma daļu – mājas jumtu, un, ja to dara, tad kādā platībā. Te pēc SIA RBSSKALS Serviss interpretācijas izrādīsies, ka kvadrātmetrs ne vienmēr ir kvadrātmetrs. Tā izmērs un definīcija mainās atkarībā no tā, kādu likumu piemērojam. Par to nākamreiz.

No comments:

Post a Comment