Thursday, March 26, 2015

SIA RBSSKALS SERVISS: pašiem sava Aizspogulija un Alise Tīnūžu šosejā 9

SIA RBSSKALS SERVISS jau pāris gadu garumā  izvairās atbildēt uz mūsu jautājumiem par mājas apsaimniekošanu Tīnūžu šosejā 9. Tāpēc uzdevām jautājumus ar Patērētāju tiesību aizsardzības centra palīdzību. Lūk, daži no mūsu jautājumiem un SIA RBSSKALS SERVISS atbildes.

J1. Kāpēc pārvaldīšanas līgumā norādītā dzīvojamā platība ir 2933.5 m2, bet Valsts zemes dienesta norādītā mājas dzīvojamā platība ir 2979.9 m2?

A1. „... paskaidrojam, šāda informācija tika iesniegta no dzīvojamās mājas attīstītāja, bet uzsākot apsaimniekošanu un pieprasot dzīvokļu īpašniekiem dzīvokļu dokumentus, tika konstatēts, ka sākotnēji iesniegtie dati, neatbilst faktiskajiem platību rādītājiem, jo dzīvokļu īpašnieki iegādājoties nekustamo īpašumu ar melno apdari, ir veikuši dzīvokļu pārbūves. Konstatējot minētos faktus, tika novērsta sākotnēji neprecīzā informācija.”

Tas ir kas jauns – pārvaldnieks pārņem pārvaldībā īpašumu no attīstītāja, nemaz nezinot, cik liela ir platība, par kuru grasās aprēķināt apsaimniekošanas maksu. Tad pēc 2 gadiem apstaigā dzīvokļus, savāc dokumentus un konstatē, ka platības neatbilst par veseliem 46.4 m2. Tā ir gandrīz viena dzīvokļa platība un liek domāt par nopietnu nelegālu pārbūvi, par ko tādam likumpaklausīgam pārvaldniekam kā SIA RBSSKALS SERVISS vajadzētu nekavējoties ziņot būvvaldei. Bet nekas tāds nav darīts.  Iespējams tāpēc, ka neviens dzīvoklis nav pārdots ar melno apdari un nekāda pārbūve nav notikusi.

Izskatās, ka SIA RBSSKALS SERVISS nav atbilstoši pārņēmis māju pārvaldībā vai arī ir izveidojis sev Aizspoguliju, kuras varoņi sirgst  ar Alises Brīnumzemē sindromu. Tā dēvē stāvokli, kurā pacients nespēj adekvāti uztvert apkārtējo priekšmetu reālos izmērus.


Inese Dzene, SIA RBSSKALS SERVISS juriste, kas šīs muļķības sacer, varētu būt Alise. Pauls Upenieks, SIA RBSSKALS SERVISS valdes loceklis, kas šos pekstiņstāstus paraksta, varētu būt nevaļīgais Baltais Trusis. Turpinājums sekos.

No comments:

Post a Comment