Monday, March 2, 2015

Tīnūžu šoseja 9: SIA RBSSKALS Serviss skrūvēšana jeb screwing


Atbildot uz iedzīvotāju jautājumiem, SIA RBSSKALS SERVISS ir sniedzis paskaidrojumus par 2015. gada janvāra  rēķinā iekļauto "Gāzes skaitītāja verifikāciju" (skatīt šeit), atsūtot pašrocīgi sastādītu rēķinu par it kā veiktajiem darbiem. 

Tā kopējā summa ir 1046.21 EUR.  Faktiski gāzes skaitītāja verifikācija ir maksājusi 170 EUR, bet  pārējos 876 EUR veido SIA RBSSKALS Serviss augsti kvalificētais ieguldījums un nodokļi. Piemēram, SIA RBSSKALS Serviss darbinieki ir ieskrūvējuši 8 skrūves, par katras skrūves ieskrūvēšanu pieprasot 6.50 EUR (pirms nodokļiem) – īsti skrūvēšanas meistari.

Nu, mums atliek tikai mācīties no tās skrūvēšanas meistariem, ko angliski dēvē par „screwing”. Tāpēc sākumā uzdevām pāris vienkāršus jautājumus par "verifikācijas" iniciatoriem, iemesliem, izmaksām un lietderību:

1. Kas un kāpēc izlēma veikt gāzes skaitītāja verifikāciju?
2. Kāpēc verifikācija tika veikta apkures sezonas laikā 2014.gada 27.oktobrī, radot papildu nomas izdevumus par maiņas skaitītāju?
3. Kādi bija verifikācijā konstatētie trūkumi, kas attaisnoja tās veikšanu?
4. Kāpēc gāzes skaitītāja „verifikācijas” izdevumi iekļauti tikai 2015. gada janvāra rēķinā?


Atbildes un attaisnojošos dokumentus neesam saņēmuši. Prasīsim, lai SIA RBSSKALS Serviss atdod mūsu labticīgi samaksāto naudu. 

2 comments:

  1. Te viss ir īsts un patiess - glasnostj. Te visu var rakstīt un izpaust.

    ReplyDelete