Sunday, August 25, 2013

SOS, tie paši mēsli

22. augustā notiek koīpašnieku kopsapulce.
Sapulci vada jaunais RBSSKALS Serviss pārvaldnieks Kārlis Matisāns, un tā norit diezgan raiti. Lemjam par jumta remontdarbiem. Faktiski runa ir par tāmi, kas neatspoguļo gandrīz nevienu no iedzīvotāju iesniegtajiem priekšlikumiem un kritiku. Ir atsauces uz steidzamību un lietus sezonas tuvošanos, aizmirstot, ka problēma Latectus bija zināma no 2012. gada oktobra,  ka konkursa rīkošana bija lēna un neefektīva, ka katrai iedzīvotāju jautājumu izskatīšanai vajadzēja vismaz divas nedēļas etc.

Mēs balsojam pret un iesniedzam savu argumentāciju pievienošanai kopsapulces protokolam: 

1. Iegādājoties dzīvokli, manā īpašumā nonāca arī attiecīgās kopīpašuma daļas: jumts un koplietošanas terase.  Minētās tāmes paredz novērst slēptos defektus, par kuriem pārdevējs (SIA Latectus) mani neinformēja.  Slēpto defektu novēršanas izmaksas jāsedz pārdevējam un pircējam ir tiesības prasīt preces neatbilstības novēršanu atbilstoši Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 28. panta 1. daļas 2. punktam.
2. Tāmēs aprakstītie darbi, jo īpaši hidroizolācijas materiālu pielietojums un slāņu skaits   neatbilst ražotāja instrukcijām: http://www.technoelast.ru/systems/roof/. Līdz šim veiktā darba izpildes kvalitāte ir apšaubāma, jo īpaši jumta pamatnes paviršā līdzināšana, notekcauruļu stāvokļa pārbaude un vertikālā hidroizolācijas pieslēguma veidošana. Lai izvairītos no iespējamām kļūdām un neinformēta balsojuma, vispirms jāsaņem neatkarīga sertificēta speciālista vērtējums.
3. SIA Ductus 2013. gada 14. augusta būvdarbu garantijas apliecinājums, kas izsniegts SIA BPT Real Estate Services ir nekonkrēts un neietver nekādas atsauces uz būtiskiem ierobežojošiem garantijas nosacījumiem attiecība uz atjaunotā seguma lietošanu, par kuriem Latectus pieaicināts būvinženieris vārda Armands mani mutiski informēja vakar, 2013. gada 21. augustā. Proti, staigāt pa šādu virsmu var tikai „uz savu risku”. 
4. Lokālā tāme Nr. 67/2013R – Koplietošanas terases un balkonu remonta darbi paredz demontēt staigājamu koplietošanas terases virsmu (flīžu segumu) un pēc tam uzkausēt 1 hidroizolācijas slāni, tādējādi faktiski pārvēršot terasi  par  jumtu. Kopīpašnieki to nevarēs lietot kā pilnvērtīgu terasi un apsaimniekotāja darbiniekiem būs jāievēro lietošanas ierobežojumi, lai piekļūtu katlu mājai, kas atrodas pie terases. Atbilstoši dzīvokļa īpašuma likuma 16. panta 2. daļas 1. punktam par kopīpašuma esošās daļas lietošanas kārtību dzīvokļu īpašnieku starpā lemj dzīvokļu īpašnieku kopība. Lai pieņemtu lēmumu par lietošanas kārtību, nepieciešams, lai „par” nobalso VISI dzīvokļu īpašnieki. Jebkāds cits balsojums attiecībā uz koplietošanas terasi ir apstrīdams.

No comments:

Post a Comment