Sunday, August 11, 2013

Latectus nemelo, vien pārbīda patiesības laika dimensiju



Beidzot saņemam atbildi  no Latectus priekšnieka Grīnberga uz mūsu vēstuli par labprātīgu līguma saistību izpildi. Latectus ir ar mieru  atmaksāt  pirkuma cenu vai arī vienoties par izlīgumu. Potenciālajiem pircējiem varētu būt interesanta šāda frāze no Grīnberga vēstules: „SIA Latectus nevar garantēt, ka nākotnē netiks atklāti slēpti defekti, kuru cēlonis ir nekustamā īpašuma attīstītāja nekvalitatīvi veikti būvniecības darbi.”
Interesanti, kāpēc tāds brīdinājums netika izteikts pirms pēdējās pārdošanas/pirkšanas tūres, kad mēs iegādājāmies dzīvokli? 

Ja vēro Latectus kūrētos jumta remontdarbus, arī tad var diezgan droši teikt, ka viņi nemelo. 10. augustā uz jumta konstatējām, ka nekāda pamatnes izlīdzināšana pēc flīžu noplēšanas netiek veikta. Tur ir  pat 1 cm dziļas bedres 10-15 cm diametrā, kas apsmērētas ar bitumu bez līdzināšanas. Ja uz šīm bedrēm  kausē ruļļveida materiālu, gaisa burbuļu veidošanās ir neizbēgama. Gan jau būs arī mitrums no apakšas, veidosies tvaiki un burbulis pletīsies plašumā. 

 Paskatījāmies arī, kā notekcaurulē tiek iegremdēti trapi. Iegremdējamajai daļai nav cieša blīvējuma, kāds parasti ir kanalizācijas caurulei – vien dubulta plastmasas „kleitiņa”, kas, iespējams, nebūtu liela bēda, ja ūdens tecētu prom. Bet tā kā tas nenotiek un ar laiku blīvējums zaudēs hermētiskumu  (tagad ar pirkstu var viegli paspiest uz augšu, jo ir elastīgs), ūdens plūdīs pāri  notekcaurules malām un jumta pārsegumos. Iespējams, ka tas jau ir noticis pagātnē. 



 Vertikālās daļas pieslēgums joprojām tiek veidots pie pilnīgi nesagatovotas, nestabilas virsmas.




Īsti nav arī skaidrs, kā notekcaurulē tiks ielikts it kā tur paredzētais elektriskais kabelis sniega kausēšanai – pašreiz vadu nav, vai kabelis kaut kur kūļāsies pa terases virsmu? Un kāda jēga no kabeļa caurulēs, kas nespēj pašattīrīties. Nav tam kabelim tāda jauda kā elektriskai tējkannai, kas var ūdeni uzvārīt. Ziemā aizsērējušās caurulēs pastāvīgi veidosies ledus, kas  ar laiku cauruli saspridzinās. Šiem darbiem esot paredzēta 5 gadu  garantija.

Vārdu sakot, varam gatavoties jauniem slēptiem defektiem. Latectus nebūs melojis, tikai nedaudz sagrozījis patiesības laika dimensiju.



 

No comments:

Post a Comment