Saturday, April 30, 2016

Vēlreiz rindā pēc taisnības Bauskas tiesā

2016. gada 28. aprīlī Bauskas rajona tiesā notika sēde lietā pret SIA Latectus. Ir iecelts jauns tiesnesis ­–  Iveta Andžāne. Viņa ir Bauskas rajona tiesas priekšsēdētāja, Tiesnešu biedrības bijusī prezidente un pašreizējā Tiesnešu ētikas komisijas locekle. Tas tomēr lietas skatīšanas ātrumu nepalielina.  Jo Latvijā ir tā – ja lietā tiek iecelts jauns tiesnesis, tad lieta jāskata no paša sākuma. Praktiski tas nozīmē, ka vēlreiz jāpieaicina visas trešās personas un liecinieki, jo viņu iepriekšējās liecības ir kaķim zem astes, neskatoties uz to, ka tiesas tērē līdzekļus visu sēžu audioierakstiem, ka tiesu sēdēm jābūt protokolētām un tā joprojām.

 Uz 28. aprīļa tiesas sēdi trešās personas nav ieradušās. Nav ieradies arī SIA Ductus, kas pēc SIA Latectus „lūguma” ir nekvalitatīvi remontējis jumtu un demontējis dzīvokļu terases. SIA Latectus pēc vairākkārtējiem mūsu lūgumiem nav iesniedzis dokumentus, kas atklātu šī „lūguma” būtību – vai bija noslēgts līgums, kas un ar kādiem materiāliem tika remontēts, cik tas maksāja, kam un cik daudz faktiski tika samaksāts, kam ienāca prātā ģeniālā doma bez īpašnieku atļaujas demontēt terases, kas galu galā atbildēs par demontētājam terasēm un  caurtecēm, kas turpinās šobaltdien.

Neatbildot uz šiem jautājumiem, tiesa nevar pieņemt uz pierādījumiem balstītu lēmumu. Tāpēc tiesa aicinās trešās personas, tostarp SIA DUCTUS, uz tiesu. Tiesa liek saprast, ka pavēste uz tiesu nav ielūgums uz ballīti, ko var noraidīt, neiedzīvojoties nekādās sekās.


Tiesa sēde notiks 2017. gada 19. janvārī.

No comments:

Post a Comment