Wednesday, April 20, 2016

Joki, kur jokiem nav vietas


1. aprīlis ir joku diena. 2016. gadā šajā dienā dzīvoklī pēc mūsu uzaicinājuma ierodas SIA RBSSKALS ieceltais mājas pārvaldnieks un būvinženieris. Pagājušas vien nieka pāris nedēļas pēc mūsu pēdējās paziņotās jumta caurteces.

Lai parādītu SIA RBSSKALS Serviss, ka joki mazi, caurteces vietā riģipša griestos izzāģējam caurumu. Tas atrodas 38 m2 telpas vidusdaļā aptuveni 4 metrus no ārsienām.
Atklājas daile visā tās krāšņumā. Caur paneli pil jaukas, dzidras ūdens piles. Lietus nelīst un nav lijis. Ūdens piles, visticamāk, rodas, kad ūdens tvaiki, sastopoties ar zemo āra temperatūru, kondensējas siltumizolācijas slānī virs pārseguma paneļa un tad ieplūst dzīvoklī caur paneļu savienojumu spraugām kā tīra manta ­ – destilēts ūdens. Problēma vien tāda, ka jumtam tā nevajadzētu „uzvesties”. Turklāt šī tīrā manta pastāvīgi pil uz riģipsi, bet starp riģipsi un pārseguma paneļiem ir silta un jauka vietiņa mikroorganismu attīstībai. Riģipsis pūst, dzīvoklī ož pēc trūdiem.


Lai nu kā – fiksējām situāciju video un SIA RBSSKALS Serviss pārstāvji sastāda aktu par redzēto, atzīstot iespējamo kondensāta veidošanos. Materiāli tiek nosūtīti tiesai.

No comments:

Post a Comment