Thursday, November 6, 2014

Tīnūžu šoseja 9: varētu būt, ka SIA RBSSKALS Serviss ir nejēgas un SIA Latectus ir blēži vai varbūt arī otrādi



2014. gada 14. oktobrī jumta caurteces rezultātā applūda mājas labā spārna dzīvokļi Nr. 55, Nr. 57 un Nr. 58. Jumta remontu 2013. gada vasarā un rudenī patvaļīgi organizēja SIA Latectus. Tas ir tas pats kantoris, kas apgalvo, ka cenšas nodrošināt „ka nākotnē nekustamā īpašuma tirgū darbojas profesionāli uzņēmumi” (http://www.latectus.lv/par-mums).  Arī  SIA RBSSKALS Serviss  nav nekāds kuslais kantoris: „Domājam ilgtermiņā, rīkojamies operatīvi”. .

Šīs divvienības  darbības pēdējais rezultāts ir SIA RBSSKALS Serviss vēstulīte, kas tapusi trīs nedēļas pēc avārijas:

Par ārpuskārtas remontdarbiem objektā Tīnužu šoseja 9

Cien.Tīnūžu šoseja 9, iedzīvotāji.
SIA "RBSSKALS Serviss" informē, ka tuvākajā laikā tiks veikti dzīvojamās ēkas Tīnužu šoseja 9,Jaunikšķilē, avārijas remontdarbi - dzīvojamās ēkas parapetu līmeņošana un hidroizolācija. Paskaidrojam, ka minētie darbi nepieciešami, jo atkārtoti tika nopludināti vairāki dzīvokļu īpašumi. Tika veikta nopludināto objektu apsekošana, kā rezultātā konstatēts, ka nopludināšanas cēlonis varētu būt parapetu bojājumi. Lai novērstu turpmāku dzīvokļu appludināšanu - daļai ēkas (virs dzīvokļa īpašumiem Nr.55; 57 un 57) tiks veikti ārpuskārtas parapetu remontdarbi. Par minēto remontdarbu izmaksām, dzīvokļu īpašnieki tiks informēti pēc remontdarbu veikšanas.

Kontaktinformācija:
e-pasts: palidziba@rbsskals.lv
tel. + (371) 67333666
www.rbsskals.lv”

Tātad jumts jau atkal tek. SIA Latectus 2013. un 2014. gadā pārdeva dzīvokļus  ar apzināti neizpaustiem defektiem.  SIA RBSSKALS Serviss organizēs kaut kādu remontu, nezinot, kas ir jumta caurteču cēlonis un kādas ir remonta izmaksas. 

Varētu būt, ka SIA RBSSKALS Serviss neko nejēdz no ēku pārvaldīšanas,  kur nu vēl par jumtiem. Varētu būt, ka SIA Latectus inženieris Armands Simsons neko nesajēdz no jumta konstrukcijām. Varētu būt, ka SIA Latectus algotais  darbuzņēmējs SIA Ductus (darbu vadītājs Ēvalds) neko nesajēdz no jumtu labošanas. Varētu būt,  ka SIA Latectus  valdes priekšsēdētājs Ģirts Grīnbergs neko nesajēdz no godīgas komercprakses. Varētu būt, ka SIA Latectus nekustamo īpašumu pārvaldnieks Jānis Auza nespēj organizēt savu padoto darbošanos Tīnūžu šosejā 9. Varētu būt, ka  SIA Latectus pārstāvis dzīvojamā mājā no SIA BPT Real Property Management Alberts Aigars ir tikai klusējošs ziņnesis. Varētu būt, ka tādi SIA Latectus aģenti kā SIA Oberhaus, SIA Arco Real Estate, SIA Hanzas īpašumi u.c. ir negodprātīgi nekustamo īpašumu tirgoņi.  Varētu būt, ka ir cilvēki, kas domā, ka divvienība SIA Latectus un SIA RBSSKALS Serviss ir svēta.

Ir daudz visādu varbūtību. Pārmaiņām  piedāvājam nedaudz konkrētības. Prasības pieteikumā pret SIA Latectus  ir iekļauta detalizēta tāme par jumta remontdarbiem virs mūsu dzīvokļa un uz mūsu terases. Caurteču galvenais cēlonis ir nepareizi izbūvētais un remontētais „jumta pīrāgs”. Tāmi ir sastādījuši sertificēti būvniecības speciālisti, balstoties uz jumta eksperta atzinuma. Tāme ietver arī parapetu remontu, jo parapetu slīpums ir vērsts nepareizā virzienā un ir nepietiekams, valcējumi ir nehermētiski. Tāmē iekļautās jumta demontāžas un remonta izmaksas (ieskaitot parapetus) ir aptuveni 200 euro/kv.m.  Sīkāku informāciju par tāmēm skatiet (šeit).


Atgādinām, ka  esošais jumta remonts neatbilst Latvijas būvnormatīvu un jumta seguma ražotāja prasībām. Tādam jumtam nevar būt nekādu garantiju. Īpašnieku kopība nekad nav lēmusi par SIA Latectus organizēto  remontu. SIA Latectus ir atbildīgs par slēptajiem defektiem 2 gadus pēc dzīvokļu pārdošanas, kā arī par patvaļīgi veiktajiem jumta remontdarbiem. Par SIA Latectus atbildības apjomu lems tiesa mūsu ierosinātās  lietas ietvaros. Tagad šī lieta attiecas tikai uz mūsu dzīvokļa jumtu un terasi. SIA RBSSKLAS Serviss atbild par savu pilnvaru pārsniegšanu – nekvalitatīvu 4. stāva koplietošanas un 5. stāva jumta remontdarbu organizēšanu.  

No comments:

Post a Comment