Thursday, September 11, 2014

SIA RBSSKALS Serviss apšaubāmā balkonu jumtu remontdarbu kvalitāte


Pirms kāda laika SIA RBSSKALS Serviss paziņoja par balkonu jumtu (kopīpašuma) avārijas remontdarbiem (skatīt šeit). Balkonu jumtiem esot nepietiekama hidroizolācija. „Nepietiekamības” sekas ir nopietnas caurteces augšējo stāvu dzīvokļos:



Bildes rāda, ka defekti ir daudz nopietnāki. Iespējams, tie ir konstruktīvi defekti – spraugas starp balkona jumtu un sienu, pa kurām nokrišņi ieplūst dzīvokļa iekštelpās un ārtelpās. Tomēr labticīgi pieņemsim, ka SIA RBSSKALS Serviss zina labāk. Kā nekā tā lielais brālis SIA RBSSKALS ir bijis gaismas pils būvētājs.

Balkonu jumta remontdarbi it kā esot pabeigti. Tā kā SIA RBSSKALS Serviss Tīnūžu šosejā 9 jūtas kā īstens saimnieks, tad kopīpašnieki par remontdarbu pabeigšanu netiek informēti un kopīpašniekiem šie darbi nav arī nodoti.  Rēķini gan ir piesūtīti. Tomēr interesanti, vai tie ir pamatoti jeb vai remontdarbi atbilst elementārām jumta hidroizolācijas uzklāšanas prasībām.

Kā ir



Kā jābūt


Secinājumi:
Pārkāpti jumta seguma ražotāja norādījumi un jumta seguma ieklāšanas tehnoloģija:
1. Jumta hidroizolācija ir uzklāta vienā slānī.
2. Jumta seguma pieslēgums pie vertikālās sienas izveidots bez pārejas stūrīša.
3. Vertikālais uzlaidums ir pielipināts tieši pie putuplasta apdares.
4. Vertikālais uzlaidums nav nosegts ar skārda plāksni.

Kas būs tālāk? Tas pats, kas jau ir bijis. Būs atkal rudens, ziema un pavasaris. Būs nokrišņi un ūdens dzīvokļos. Un liels paldies SIA RBSSKALS  Serviss par rūpību un gādību.

No comments:

Post a Comment