Saturday, July 4, 2015

Rindā pēc taisnības

2015. gada 1.jūlijā notiek kārtējā tiesas sēde. Tiesā daudz ļaužu, un nākas gaidīt gandrīz stundu, kamēr kļūst pieejama piemērota tiesas zāles. Pirmajā dienā tiesas process aizņem 8 stundas, bet pēc izsludinātā pārtraukuma nākamajā dienā lietas izskatīšanai tiek veltītas vēl 3 stundas.

 Lietā ir pieaicinātas trešās personas ­– kopā astoņpadsmit. Aiz frāzes „trešās personas” slēpjas citu dzīvokļu īpašnieki, kuru intereses ir skārusi SIA Latectus darbība. Lielākā daļa dzīvokļu īpašnieku ir ieradušies vai rakstiski informējuši tiesu par saviem neierašanās iemesliem. Liecinieka statusā ir pieaicināts arī jumtu eksperts Armands Liede. Materiālu un cilvēku ir daudz, un taisnības spriešana prasa laiku.

Lai arī lēni, bet dzirnas maļ. Varētu pat teikt, ka lietas izskatīšana šīs instances tiesā tuvojas noslēgumam. Tomēr kārtējo reizi izceļas SIA Latectus – atbildētāja pārstāvji nespēj sniegt pārliecinošus pierādījumus par to, kādas attiecības pastāv starp SIA Latectus un būvuzņēmēju SIA DUCTUS.  Uz kāda pamata SIA DUCTUS „kļūdas pēc” demontēja dzīvokļa terasi? Iespējams, ka SIA DUCTUS  arī būs atbildīgs un, lai to noskaidrotu, SIA DUCTUS ir jāaicina uz tiesu. Tiesa pārceļ sēdi uz 2015. gada oktobri, kurā, cerams, redzēsim SIA DUCTUS.


Joprojām stāvam rindā pēc taisnības. Jau divus gadus.

No comments:

Post a Comment